Küresel Belirsizlikte Bitcoin (BTC)'in Değerini Ne Belirliyor?

Bitcoin (BTC)'in Değerini Ne Belirliyor?
2020 yılı fazlasıyla çalkantılı başladı. ABD ve İran arasında yaşanan gerilim ile başladı ve şimdi çoğu ekonomiyi rahatsız edici koşullara zorlayan Koronavirüs diğer adıyla COVID-19 salgını yaşanıyor. Artan küresel belirsizlikle birlikte yatırımcılar bazı varlıklara da böyle zamanlarda bir riskten korunma yöntemi olarak bakıyorlar.

Büyük yatırımcılar için likidite krizi, ayın başlarında birkaç saat içinde Bitcoin (BTC)'in fiyatını önemli ölçüde düşürdü. Bu, hangi varlıkların yatırımcılar için en iyi korunmayı sunduğuna ilişkin endişeleri bir kez daha vurguladı. Parallax Digital Robert Breedlove, pazardaki artan belirsizlik, Bitcoin ve altınların oynadığı rol ve ABD dolarının acele ettiği şey hakkında yorum yaptı ve şöyle dedi:

Güvenliğe uçma açısından, dünyadaki belirsizlik arttıkça paranın saf seçiciliği için bir teklif var. Önünüzde ne olduğu konusunda daha emin değilsiniz, böylece daha fazla seçeneğe sahip olacaksınız. Bu yavaşlama temelde bir nakit birikimidir. Ve daha iyisi ya da daha kötüsü, şu anda ABD doları dünyanın en likit aracı.

Altın geleneksel olarak güvenli bir liman varlığı olarak kabul edilmektedir. Değerinin arkasındaki nedenleri inceleyen Breedlove, altın ve Bitcoin (BTC)'in kıtlık bölümünü yerine getirdiğini öne sürdü. Bununla birlikte, altın gibi varlıkların değeri, onu üretmenin maliyetinin sonucudur.
Bu aslında kendi başına altın kıtlığı değil. Aslında onu elde etmek için gereken enerjidir. Bitcoin için de aynı gerçek bu. Bunu elde etmek için gereken enerji ona değerini verir. Dolayısıyla, ekonomide emtia fiyatları ona bakmanın başka bir yolu da marjinal üretim maliyetlerini birleştirme eğilimindedir.
Aynısı Bitcoin için de geçerli, hash gücü arttıkça, madencilik pazarı daha rekabetçi hale geliyor. Giderek daha pahalı hale geliyor.

İlginç bir şekilde Pretoria Üniversitesi tarafından yayınlanan yeni bir çalışma, artan jeopolitik risk seviyelerinin aslında Bitcoin fiyatına fayda sağlayabileceği ifade edildi:
Yatırımcıların Bitcoin'i küresel belirsizliklere karşı bir risk olarak gördüğü için, artan GPR seviyelerinin Bitcoin fiyatlarını olumlu etkilemesi muhtemeldir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version