Bu Uzantıyla Chrome'daki Merkezi Olmayan Sitelere Göz Atın

Unstoppable Domains
Blockchain alan adlarını oluşturan San Francisco merkezli bir şirket olan Unstoppable Domains, Ethereum ağına dayanan sansüre dayanıklı web sitelerini kullanıcılarına ulaştırmak istediğini söyleyen bir Google Chrome web tarayıcısı uzantısı yarattı.

Google Chrome şu anda dünyanın en çok kullanılan web tarayıcısıdır, yüz milyonlarca insan bunu kullanarak, pazar payının neredeyse %70'ini oluşturuyor. Sansüre dayanıklı web geliştiricisi tarafından doğrudan Chrome tarayıcısı üzerinden geliştirilen kripto alanları oluşturuyorlar.

Kısaca açıklamak gerekirse, merkezi olmayan alanlar şirket tarafından Ethereum ağında akıllı sözleşmeler olarak geliştirilir. Durdurulamaz Etki Alanları, Ethereum Vakfı ve Zilliqa Vakfı tarafından hibe alan bir kişidir. Bu nedenle, bu alanlar internet kullanıcılarının büyük çoğunluğunun alışkın olduğundan çok farklıdır. Duyuruda da belirtildiği gibi, Blockchain etki alanlarının saklama hizmeti yoktur, sansüre dayanıklıdırlar ve kimse bunlara müdahale edemez, onları hareket ettiremez veya kapatamaz (en azından önce tüm ağı kapatmadan); bir alan adı yalnızca bir kez ödenir ve yalnızca sahibi tarafından depolanır.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version