Bitcoin (BTC) Fiyatı ile Google Arama Trendleri Arasındaki Önemli İlişki! 🔥

Son dönemde hareketli günler geçiren Bitcoin, düşüşün ardından tekrar toparlanmaya başladı. Yazının yazıldığı sırada, 6600 USD seviyesinde seyreden bitcoin, finans piyasalarında corona virüsü etkisi ile yaşanan düşüşün ardından en hızlı toparlayan finansal varlıklardan biri oldu. Çin’in Google’ı Baidu’da son bir ay içinde bitcoin kelimesinin aranma oranı %183 oranında arttı. Peki bu bilgi bize bitcoin artışında öncü bir gösterge olabilir mi?

Warwick Universitesi Finans Profesörü Tobias Preis "Quantifying Trading Behavior in Financial Markets Using Google Trends" makalesinde Google trendleri ile hisse fiyatları arasındaki ilişkiyi açıklamaya çalıştı. Analize göre, Google’da finans ile ilgili kelimelerin arama trendi artış gösterdiğinde, hisse fiyatlarının ters orantılı olarak hareket ettiği gözlemlendi. Peki bu durum bitcoin için de geçerli mi?

Google haftalık arama trendi ile Bitcoin (BTC) fiyatını bir grafik üzerinde karşılaştırdığımızda, son dönemde arama trendinin artması ile Bitcoin fiyatının düştüğünü görüyoruz. Ancak bununla birlikte geçtiğimiz sene Bitcoin (BTC)'in yükselişinde arama trendlerinin yine arttığı gözlemleniyor.

İki serinin korelasyonunu incelediğimizde, 0.23 olduğunu görüyoruz. Bu yüksek bir korelasyon değil ancak 1 sene önce ve son zamanlarda Google trend aramalarının artması ile fiyat hareketliliğinin bir ilişkisi olduğunu gözlemliyoruz. Bu sebeple haftalık volatilite ile Google trend sonuçları arasında bir ilişki olması muhtemel gibi duruyor. Volatilite ve Google trend grafiğinde bu ilişki çok daha belirgin.

Yazının devamı Icrypex'in sitesinde: https://bit.ly/33MOq1B
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version