Bitcoin (BTC)'de Boğa Piyasası Ne Zaman Gelecek? 🧐

Bitcoin Boğa
Geçtiğimiz günlerde tarihinin en sert düşüşlerinden birini yaşayan kripto paralar, finansal piyasalardaki birçok ürün gibi satış baskısıyla karşılaşarak geri çekilme sürecine girdi. Özellikle Bitcoin öncülüğünde yaşanan bu geri çekilme sonucunda, yatırımcılar dip seviyenin neresi olduğunu ya da hangi seviyelerden sonra yukarı yönlü hareketliliğin hız kazanabileceğini merak ediyor.

Öncelikli olarak yaşanan finansal krizin ve ardından koronavirüsün ekonomide meydana gelen daralmada rol oynadığını söylemek mümkün. Piyasada borçlanma arttı ve nakit ihtiyacı doğdu. Hisse senedi, emtia ve kripto paralarda kurumsal yatırımcının yüklü miktarlarda yaptığı satış fiyatları ciddi derecede oynaklık yarattı, koşulları neredeyse 2008 krizi seviyesine çekti. Bu kapsamda, bir yandan Fed, piyasaya nakit pompaladı, diğer yandan Avrupa Merkez Bankası, Kanada, Japonya, İngiltere, İsviçre gibi ülkelerin merkez bankaları piyasalara dolar likiditesi sağlayabilmek için Fed’in açtığı swap hattının genişletilmesine karar verdi.


Yazının devamı Icrypex'in sitesinde: http://bit.ly/2Ws7dxT
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version