2 Çinli Kuzey Kore'nin 100 Milyon Dolarlık Kripto Para Aklamalarına Yardım Etmekle Suçlanıyor!

2 Çinli Kuzey Kore'nin 100 Milyon Dolarlık Kripto Para Aklamalarına Yardım Etmekle Suçlanıyor!
İki Çinli vatandaş Kuzey Kore'nin 100 milyon dolarlık kripto para aklamalarına yardım etmekle suçlanıyor.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan bir basın açıklamasına göre, Tian Yinyin ve Li Jiadong kara para aklama komplosundan ve lisanssız para ileten bir iş yapmakla suçlanıyor. Tian ve Lee'nin Bitcoin karşılığında hediye kartı satın almak da dahil olmak üzere Kuzey Kore hackerlarından fon dönüştürülmesine yardımcı oldukları iddia ediliyor.

Basın açıklamasına göre, Kuzey Koreli ortak komplocular 2018'de bir borsadan 250 milyon dolarlık kripto para birimi çaldı.

Kuzey Kore yaptırımlardan kaçınmak için kripto para kullanmaya devam ediyor


Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından uygulanan yaptırımları önlemek için defalarca kripto para birimi kullanmakla suçlandı. BM ayrıca Kuzey Kore'nin nükleer silah programını finanse etmek için kripto para kullandığını iddia etti. Amerikalı yetkililer uzun zamandır Çinli vatandaşların Pyongyang'ın hackleme çabalarına yardım ettiğinden şüpheleniyordu, ancak bu ilk kez bir kez suçlandı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version