Tesla, Bitcoin'den Daha İyi Performans Gösterdi!


Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla 2019'un son çeyreğindeki ezici performansı ile herkesi şaşırttı. Tesla (TSLA) hisse senedi, 2020'nin başından bu yana tam %80'in üzerinde bir yükseliş yaşadı.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, önceki hafta 2019 4. Çeyrek rakamlarını açıkladığında short pozisyonundakilerin canı epey yandı. Tesla hisse senedi, bir haftadan kısa bir süre içinde fiyatına 200 dolardan fazla para ekledi ve değeri 100 milyar dolara ulaşan ilk Amerikan otomobil şirketi oldu.

3 Şubat Pazartesi günü Tesla hisseleri %20 gibi bir artışla 780 dolar seviyesine yükseldi. Gerçekten de, bu hareketle Tesla, Wall Street'i ve küresel yatırımcıları şaşırttı. Pazartesi günkü hisse senedi fiyat artışı, Tesla'nın son altı yıldaki en büyük bir günlük artışıydı.

2020'nin başından bu yana, Tesla hisse senedi fiyatı, türünün tek örneği performansında %85 arttı. Tesla’nın hisse senedi performansı, analistleri hesaplamayı gözden geçirmeye ve yeni hedefler belirlemeye zorladı. Analistler Tesla'ya Gelecek Beş Yıl Boyunca Boğa Diyorlar.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version