Hong Kong Regülatörleri, Bitcoin Borsalarında Gözetimi Arttırmaya Hazırlanıyor

Hong Kong Regülatörleri
Kripto para dostu Hong Kong yetkilileri, ülkenin Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) tavsiyelerine uygun olarak eyalette faaliyet gösteren Bitcoin (BTC) ticaret mekanları ve kripto para ile ilgili işletmeler üzerindeki düzenleyici gözetimi daha da artırmayı planladığını açıkladı.

Hong Kong, AML / CTF Kurallarını Güçlendirecek 


Corona virüsü ile savaşan Çin, Bitcoin (BTC) ve altcoinlerin kendi topraklarında denetimleri sıkı tutacağını açıkça ortaya koydu. Yüksek derecede özerk Hong Kong Özel İdari Bölgesi, kripto para alanını etkili bir şekilde idare etmesini sağlayan sağlam kurallar uyguladı.

Hong Kong Mali Sekreteri Paul Chan, yıllık bütçe konuşmasında hükümetin FATF değerlendirmesinin önerileri doğrultusunda kara para aklama ile mücadele ve terörle mücadele finansman düzenlemelerini daha da güçlendirmek istediğini belirtti.

Paul Chan sözlerine şu şekilde devam etti:

Yetkililer Hong Kong'un AML / CTF rejimini FATF değerlendirme raporunun önerileri konusunda daha da geliştirecekler ve dijital varlık servis sağlayıcılarını ve değerli metal, taş ve mücevher satıcılarını AML / CTF düzenleme çerçevesine dahil etmeyi düşünecekler.
FATF Tavsiyeleri

Ekim 2018'den Kasım 2018'e kadar Hong Kong'a yerinde bir ziyaret gerçekleştiren Eylül 2019'da Finansal Eylem Görev Gücü (FATF) ve Kara Para Aklama ile Asya / Pasifik Grubu (APG), Dördüncü Tur Karşılıklı Değerlendirme Raporunu yayınladı.

Raporda FATF, Hong Kong'un kara para aklama ile mücadele ve terörle mücadele finansman rejiminin çok uyumlu ve etkili olduğunu belirterek, bölgenin kara para aklama ve terörist finansman riskleriyle mücadele için su geçirmez önlemler aldığını da belirtti.

Hong Kong, Asya Pasifik bölgesinde FATF değerlendirmesini geçen ilk yargı bölgesi olmasına rağmen, uluslararası mali düzenleyici, Hong Kong'un FATF tüzüğüne tam olarak uymaya devam etmesini sağlamak için bazı gerekli adımları atması gerektiğini açıkça belirtti.

FATF, Hong Kong makamlarının kara para aklama ve terörist finansman riskleri konusundaki anlayışlarını derinleştirmek, AML / CFT önlemlerinin uygulanmasını geliştirmek, şüpheli işlem izleme raporlarını iyileştirmek için çaba göstermesini önerdi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version