Dünya Borsalarında Corona Virüsü 5.7 Trilyon Doları Eritti ❗ Türkiye'nin Kaybı Ne Kadar?

Corona Virüsü Borsa İstanbul
Kriptosozluktv.com - Çin'in Hubei eyaletinin en büyük kenti Wuhan'da ortaya çıkan ve gün geçtikçe birçok ülkeye yayılmaya başlayan Corona virüsü, dünya genelinde de hisse senedi piyasalarını şiddetli bir şekilde sarstı.

Bloomberg verilerine göre, 20 Ocak 2020 tarihinde 89 trilyon 156 milyar dolar olan küresel hisse senedi piyasalarının toplam değeri, 26 Şubat 2020 tarihi itibarıyle 83 trilyon 425 milyar dolara kadar düştü.

Çin'deki Corona virüs (Covid-19) salgınından sonra dünyadaki borsalarda son beş haftadaki değer kaybı, 5.7 trilyon dolara ulaştı. Bu rakam, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Japonya'nın 5,7 trilyon dolarlık milli gelirine denk gelmektedir.
Corona Virüsü Borsa İstanbul
Türkiye'de Ne Kadar Kayıp Oldu?

Corona virüs salgınından sonra dünya borsaları şiddetli biçimde değer kaybederken Türkiye'de de şiddetli biçimde değer kaybı yaşandı. 27 Ocak 2020 tarihinde Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri 
1 trilyon 363 milyar Türk Lirası iken, dün gün sonu itibarıyla yaklaşık 1 trilyon 254 milyar TL'ye kadar geriledi. Türk Lirası cinsinden bir aylık kayıp tam 109 milyar TL oldu. Enerji, ulaştırma, emtia ve turizm şirketlerinin hisse senetleri değer kaybı yaşayanlar arasında en ön plana çıkanlar arasında.

Ayrıca, bugün Asya borsaları ve petrol, Corona virüsünün (Covid-19) hızlı bir biçimde yayılması yatırımcıları endişelendirmeye devam ediyor. Güvenli liman olarak görülen altın ve tahvillere geçiş, kayıpları iyice artırdı.


Sizce bu durumda Bitcoin (BTC)'de güvenli bir liman olabilir mi?
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version