Corona Virüsü Çin'in Kripto Parasını Geciktiriyor!

Corona Virüsü Çin'in Kripto Parasını Geciktiriyor
Corona virüsü salgınının Çin'in merkez bankası kripto para birimi (CBDC) projesini 2020 yılının ilk çeyreğinden önce başlatma planını engellediği söyleniyor.

Corona virüsü, Çin'in CBDC Planlarının İlerlemesini Etkiliyor


Global Times hakkında 25 Şubat 2020 Salı günü yayınlanan bir rapora göre , Corona virüsü salgını Çin'in CBDC planlarının ilerlemesinde gecikmeye neden oldu. Yerel medya kuruluşuna anonim bir kaynak açıklandı:

Corona virüsü salgını, Çin Halk Bankası (PBC) dahil olmak üzere devlet kurumlarında ertelemeye devam etti. DCEP projesinde yer alan politikacılar ve araştırma personeli, geliştirme sürecine ağırlık vermeye devam ediyor.
Çin'i ve dünyayı sallayan virüs, pilot testinde planlandığı gibi 2020 yılının ilk çeyreğinde başlamasını engelleyebilse de, testlere göre bu yıl başlayacağından oldukça emin görünüyorlar. Rapor, Çin Merkez Bankası, Çin Halk Bankası'nın (PBOC) hazırlandığını ve araştırma sürecindeki gecikmeyi çözmek için yeterli insan gücü ile hazırlandığını belirtti.

Blockchain şirketi BankLedger'in CEO'su ve DCEP proje ekibinin bir parçası olan Shentu Qingchun, Çin'in egemen para biriminin gelişmesini teşvik etti. Qingchun'a göre, kripto para birimi, COVID-19'un yayılmasını kısıtlamaya yardımcı olabilecek fiat para biriminin aksine, bireyler arasındaki elden ele alışverişini büyük ölçüde azaltır.

Ölümcül Corona virüsü krizi, Aralık 2019'da Çin Wuhan'dan yayılmaya başladı. Ülkede 2.700'den fazla ölüm kaydedildi. Sonuç olarak, Pekin'deki yetkililer milyonlarca vatandaşı seyahat kısıtlamaları altına aldı ve ülkenin büyük bölümünü karantinaya aldılar. Bu adımlar süpermarketlerin, mağazaların, ofislerin ve diğer işletmelerin kapanmasına neden oldu.

Ayrıca PBOC, banknotların otobüslerden, hastanelerden ve pazarlardan geri çekilerek imha edilmesini emretti. Virüsün yayılmasını kontrol etmek için önlemler alınıyor. 

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version