Brezilya'daki Vergi Düzenlemeleri Kripto Para Borsalarını Kapatmaya Zorluyor!

Brezilya'daki Kripto Para Borsaları Kapanıyor
Brezilya'daki yeni vergi düzenlemeleri, çeşitli kripto para borsalarını kapatmaya zorluyor. Kripto para borsaları Acesso Bitcoin ve Latoex, yeni vergi düzenlemeleri ticaret hacimlerini ellerinden aldığı için platformlarını kapatmaya karar verdiler.

Brezilya'da iki büyük kripto para borsasından biri olan Latoex, ülkede yeni vergi kurallarının uygulanmasından sonra şirketlerini kapattığını doğruladı. Porto Alegre'de bulunan kripto para borsası Acesso Bitcoin de müşterilerine fonlarını borsadan çekmelerini tavsiye etti.

Kripto para borsaları vergi dairesinin yeni gereksinimlerini karşılayamıyor


Brezilya'daki kripto para borsaları, vergi makamları tarafından ortaya konan yeni gereksinimleri karşılayamadığı için kapatılıyor. Kripto borsası Latoex (Latin Amerika Borsası) şirketin yatırım kolu Latoex Capital'ın CEO'su geçen hafta faaliyetlerini durdurduğunu duyurdu. Borsa varlıklarını diğer şirketlere satmaya ve kalan fonları müşterilerine iade etmeye çalışıyor.

Brezilya henüz kripto para birimini düzenlemiyor

Şu anda, Brezilya borsalarında yapılan tüm işlemlerin Federal Gelir Dairesi Secretaria da Receita Federal do Brasil'e (RFB) bildirilmesi gerekmektedir. Buna uymayan borsalar büyük para cezaları ile karşı karşıya kalacaktır. Milletvekilleri, ülkenin Ulusal Kongresi'ninde kripto para endüstrisini düzenlemek için birkaç tasarı önerdi. Senato da şu anda kripto parayla ilgili birkaç tasarı inceleniyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version