ABD Ordusu Blockchain Tabanlı Platformla Mesajlaşacak!


ABD Deniz Kuvvetleri bünyesinde yer alan Kaliforniya merkezli araştırma grubu Naval Air Warfare Center (Donanma Hava Harp Merkezi), güvenli bir mesajlaşma platformu oluşturma amacıyla Blockchain girişimi olan Simba Chain ile 10 milyon dolara anlaştığını duyurdu.

Blockchain girişimi Simba Chain’in CEO’su Joel Neidig, 6 Şubat 2020 tarihinde Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, "Platform bu yıl kullanıma açılacak ve önümüzdeki 4 yıl boyunca da güncellemelerle devam edecek" dedi. Dün yayınlanan basın açıklamasındaki demeçlere göre, donanma araştırma grubu, Savunma Bakanlığı'nın Blockchain tabanlı kurulmasının şart olduğu işlem ve iletişim altyapısının güvenli bir şekilde sağlanması için Simba Chain ile anlaştıklarını ifade etti.

"Simba Chain’e 9,5 milyon dolar destek verdi"

Deniz Hava Harp Merkezi, bütçe olarak küçük işletmeler üzerinden inovasyon çalışmalarının gerçekleştirilmesi üzerine oluşturulmuş bütçeden, Simba Chain'e 9,5 milyon dolar destekte bulundu. Bu ortaklık üzerinden inovasyon araştırmalarının (Small Business Innovation Research – SBIR) yapılması üzerine oluşturulan bütçesinden, Simba Chain'e 9.5 milyon dolar destek verdi. Anlaşma dört yıl sürecek. Simba Chain CEO’su Neidig, bu gelişmenin bir başlangıç olduğunu ve birçok sözleşmenin yolda olduğunu dile getirerek, "Bu anlaşma, daha imzalanacak birçok sözleşmenin ilki" dedi. "Yeni anlaşmaları ilkbaharda açıklayacağız" diye ekledi. Simba Chain için ABD odaklı askeri çalışmalar ilk değil. Blockchain girişimi, 2019 yılının Ağustos ayında, ABD Hava Kuvvetleri için blockchain tabanlı bir tedarik zinciri çözümü oluşturma girişiminde bulunmuştu.

Yapılan basın açıklamasına göre, eski SBIR sözleşmesine bağlı kalınarak Simba Chain, mevcudiyetteki Savunma Bakanlığı platformunda geliştirmelerini gerçekleştirdi ve blockchain tabanlı iletişim sistemini oluşturdu. Son olarak çözümün tam olarak dağıtımı üzerinde çalışılıyor. Oluşturulan iletişim platformu, kara ve deniz operasyonları için geçerli olmasından ziyade, güvenli olarak veri alışverişini de mümkün kılıyor.

Neidig sözlerine şu şekilde devam etti:

Bu sadece SIMBA ve ortaklarımız için değil, aynı zamanda Savunma Bakanlığı için de uygun olan, değiştirilemez ve reddedilemez biçimde hassas, görev açısından kritik operasyonlar yürütmek için uygun bir çözüm. Tüm hedefleri karşılayan, 'kurşun geçirmez' platform sunmayı planlıyoruz.
Kripto Sözlük'ün Son Videosunu İzlediniz mi? 😊
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version