Visa'dan 5.3 Milyar Dolarlık Kripto Hamlesi!

Ödeme devi olan Visa, kripto servisi yapan bir finans teknolojisi şirketi olan Plaid'i 5.3 milyar dolar'a satın almaya hazırlanıyor.

Pazartesi günü Visa, satın almanın yeni işlere girmesine ve mevcut kart işini geliştirmesine yardımcı olacağını söyledi. Anlaşmanın önümüzdeki 3-6 ay içinde, yasal onaylar beklenirken bitmesi bekleniyor. Plaid, kullanıcıların finansal hesaplarını kolayca paylaşmak için banka hesaplarını PayPal'ın Venmo gibi uygulamalara bağlamalarına yardımcı olur. Girişim ayrıca Coinbase ve Abra cüzdanı da dahil olmak üzere kripto firmalarına hizmet veriyor. Sunuma göre Visa, 4.9 milyar dolar nakit, yaklaşık 400 milyon dolar bekletme ve ertelenmiş özkaynak ödeyecek. Ödeme devi, yakın zamanda 2.5 milyar doları aşan Plaid’in değerlemesinde önemli bir prim ödüyor.

Visa başkanı ve CEO’su Al Kelly, "Visa ve Plaid'in kombinasyonu bizi fintech dünyasının merkez üssüne yerleştirerek toplam adreslenebilir pazarımızı genişletecek ve uzun vadeli gelir büyüme yörünümümüzü hızlandıracak” açıklamasında bulunuyor.

Anlaşma, Visa'nın 2021 yılına kadar gelir büyümesine hisse başına 80-100 baz puan eklemesine yardımcı olma potansiyeline sahip.

Visa ve Mastercard, yakın zamanda Plaid'e açıklanmayan bir miktar yatırım yaptı. 2012 yılında kurulan girişim, bugüne kadar 350 milyon doların üzerinde risk sermayesi fonu sağladı.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version