Darknet'te 600 Milyon Dolar Bitcoin Harcandı

Darknet'te 600 Milyon Dolar Bitcoin Harcandı
Blockchain analiz firması Chainalysis, geçen yılın son çeyreğinde Darknet'e 600 milyon doların üzerinde Bitcoin harcandığını bildirdi.

Chainalysis raporuna göre, 2019 yılında dünyadaki farklı borsalardan yaklaşık 2.8 milyar dolarlık Bitcoin çalındı. Analiz firması ayrıca raporunda 2019'un dördüncü çeyreğinde yalnızca darknet pazarlarına 600 milyon doların üzerinde Bitcoin harcandığını açıkladı.


Toplam Darknet Pazar Satışları 2019'da %70 Büyüdü

Chainalysis tarafından yapılan yeni araştırma, 2018'deki küçük bir düşüşün ardından, toplam Darknet pazar satışlarının 2019'da %70 büyüdüğünü ve 790 milyon dolarlık kripto para biriminin üzerine çıktığını gösteriyor. Satışlar ilk defa 600 milyon doları aştı. Raporda ayrıca, 2015'ten bu yana, Darknet piyasalarının toplam gelen kripto para işlemlerindeki paylarını 2018'de %0.04'ten 2019'da %0.08'e çıkardığı belirtiliyor.


Yasadışı işlemler, tüm BTC işlemlerinin sadece %1'ini oluşturuyor

Her ne kadar dünyanın her yerinde siber suçlarla ilgilenen kolluk kuvvetleri, Darknet suçlularını yakalamakta oldukça aktif olsa da, Darknet pazarı bir büyüme kaydetti. Dünyanın dört bir yanındaki yetkililer, kripto para birimini düzenlemek için Darknet'te kullanılan Bitcoin'i büyük bir mazeret olarak gösterdiler, ancak 2019'daki tüm Bitcoin işlemlerinin sadece yüzde biri yasadışı faaliyetlerle ilgiliydi.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version