Baidu, "Xuperchain" Blockchain Projesinin Halka Açık Beta Sürümünü Başlattı

Çin Uluslararası devi Baidu, "Xuperchain" açık ağ Blockchain için halka açık beta sürümünü başlattı.

6 Ocak'ta Baidu Xuperchain, çevrimiçi bir basın toplantısında halka açık beta sürümünü başlattığını duyurdu. Mart ayına kadar, kullanıcıların web sitesine göre bir blockchain uygulaması dağıtmak için 1 Çin Yuanı veya yaklaşık 0,14 ABD doları kadar ödeme yapabilir.

Xuperchain ağı, bir dizi masternod tarafından yönetiliyor, projenin resmi tanıtım belgesine göre akıllı sözleşme işlemeyi basitleştirmek için paralel zincir teknolojisini kullanıyor. Geliştiriciler ve işletmeler, özel iş ihtiyaçlarına göre uygulamalar, akıllı sözleşme şablonları ve ilgili işlevler oluşturabilir.

Pazartesi günkü açıklamaya göre, ağ Baidu’nun önceki hizmet olarak blok zinciri (BaaS) teklifi üzerine kuruldu. Ancak yeni platform, kullanıcıların blok zincirini kendileri oluşturmalarını ve uygulamaları daha düşük bir maliyetle dağıtmalarını gerektirmiyor. Ekip ayrıca, Çin’in blockchain işletmeleri için düzenleyici gereksinimlerini tam olarak karşıladığını vurguladı.

Web sitesinde, Xuperchain'in temel kodu Mayıs 2018'de açık kaynaklıydı. Şimdilik, ağ 3.5 milyondan fazla kullanıcı ve 450 milyon işlem gördü.

Halen, Çin'deki birçok büyük İnternet şirketi, blok zinciri girişimlerinin ayrıntılarıyla halka açıldı.

Daha önce Alipay olarak bilinen Alibaba'nın Ant Financial, Kasım 2019'da konsorsiyum blockchain ağını Şubat 2020 civarında yayınlamaya hazırlandığını açıkladı. Tencent ve JD, önerilen blockchain-a-service (BaaS) hakkında platformun tanıtım bültenini de yayınladı.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version