ABD'nin Finansal Düzenleyicisi SEC'ten Bitcoin'e Onay!

ABD’nin finansal düzenleyici birimi Menkul Kıymet ve Borsalar Komisyonu (SEC), Bitcoin vadeli işlemlerde bulunan fonlardaki sahip olduğu hisseler için kurumsal yatırımcılara satım işlemi yapabilmesi için onay verdi!

Bitcoin Vadelilerine Yatırım Artışı Olacak!

Aralık ayının başlarında yayınlanan SEC açıklamasına göre, New York Dijital Yatırım Grubu LLC (NYDIG), kurumsal yatırımcılar, yatırım danışmanları, bu topluluğun müşterileri ve diğer deneyimli yatırımcılarına hisselerini satabilecek. Üstelik, hisselere yatırım yapmak isteyenlere herhangi bir yatırım şartı tanınmamakta.
”Devamlı hisselerini satarak BTC vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapma odaklı” bir grup olarak kendini tanımlayan firma, hisse fiyatlarında şu şekil bir yol izlemekte. Hisseye göre verilebilecek max. teklif 10 dolar olurken, hedeflenen sermayenin miktarı 25 milyon dolar olarak belirtildi. Firmanın dikkat çekici avantajı olarak, firmaya yatırımda bulunanların firmanın yalnızca nakit teminatı olan Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapacağının garantisini sağlamakta.
Kripto para birimlerinin global olarak ses getirmesi ile beraber kripto paralara olan çekimser atmosfer dağılmaya başladı. Bu çekimserliğin dağıldığını ise ABD’de bulunan CFTC ve SEC gibi regülatörlerin verdiği izinler kanıtlamakta.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version