Kim 680 Dolara Bitcoin İster❓ Görülmemiş Kaza!

Kim 680 Dolara Bitcoin İster❓ Görülmemiş Kaza!
Dünyanın lider kripto parası Bitcoin, popüler kripto para borsalarından olan Binance'te ani bir kaza geçirdi.

Fiyat bir anda 680 dolara kadar düşerek anlık bir dump yaşadı. BTC / USDS işlem çiftinde aniden böyle bir olay yaşanmasına neden oldu ve düşük emir verenlerin geri alım sırasında doldurmalarını sağladı, bu da en kısa sürede meydan geldi.

680 Dolarlık Bitcoin Satışı!

Kripto para piyasasındaki volatilite beklenmedik bir şey değil. Aksine yatırımcıların buna bağlı olduğu bir piyasa aslında. Ancak bu tür kazalar hareketin hızı nedeniyle normalden çıkan olaylar olarak değerlendiriliyor.

Aşağıdaki tabloda da görüleceği gibi Bitcoin, stablecoin USDS ile işlem yaparken BTC'nin fiyatı bir anda 680 dolara düştü. Başka bir deyişle, BTC bir anda dolar değerinin %90'ını kaybetti.

İlginç olan şu ki Bitcoin 680 dolardan işlem gördü ve 2016’daki fiyatına bir anlık geri döndü; ancak o zamanlar daha Binance diye bir borsa piyasada bile yoktu.

Önceden de Bu Tarz Kazalar Yaşanmış!

Bu yaşanan olay elbette dikkat çekmesi gereken bir olay ancak bu yaşanan bir ilk değil! WAVES, bu yılın başlarında Binance'te benzer bir kaza yaşadı ve değerinin % 99.9'unu kaybetti ve saniyeler içinde 10 Staoshi’ye düştü.

Diğer borsaların da benzer sorunlardan geçtiğini belirtmek faydalı olacak. Nisan ayında, Bitcoin Kraken'daki ani bir kazada 1000 dolar değer kaybetti.

Örneklerin artması da gösterdiği gibi aklınıza gelebilecek her kripto para birimi bu tarz anlık kazalar yaşayabilir. Ethereum'da Poloniex'teki Bitcoin karşısında değerinin %20'sini birkaç saniye içerisinde kaybetmişti ve değeri 0.0211'den bir anda 0.0170'e düşmüştü. Diğer kazalarda da olduğu gibi fiyat neredeyse hemen düzeldi ve düşük alım emri verenlerin bu kazadan bir bakıma faydalanmış olma ihtimali doğdu.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version