18 Merkez Bankası Kendi Kripto Parasını Geliştiriyor

18 Merkez Bankası Kendi Kripto Parasını Geliştiriyor
Kripto para birimleri veya Merkez Bankası Kripto Para Birimleri (CBDC) geliştiren merkez bankalarının listesi, daha yaygın olarak bilindikleri gibi büyümeye devam ediyor. Bu durum özellikle dünyanın yeni bir ekonomik işleyişe doğru yöneldiğinin göstergesi durumunda.

The Block'un araştırmasına göre, analiz edilen 60'tan fazla merkez bankasından 18'i kendi CBDC'lerinin gelişimini ve / veya lansmanını açıkça kabul etti.

Bu merkez bankaları tarafından kullanılan en popüler platform R3'ün Corda kurumsal defteri gibi görünüyor. Listemizden en az dört ülke / merkez bankası kendi kripto para birimlerini yayınladı ve başlattı.

Geri kalan 14 tanesi ya bu para birimlerini geliştiriyor ya da üçüncü taraf Blockchain yazılım sağlayıcılarıyla pilot programlar başlatıyor. Araştırma kripto para ihraç etmeyi veya araştırmayı düşündüklerini açıklayan merkez bankalarını içermiyor.

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version