Zorlu 2018'den Sonra, Çin'in Blockchain VC'leri Pazara Geri Dönüyor!

  • 2018 yılı kripto para kazasından sonra, Blockchain odaklı Çinli girişim sermayesi şirketlerinin yüzde 90'ı kadar pazardan ayrıldı.
  • Şimdi, Çin'in merkezi hükümeti Blockchain'in kabulü için daha fazla bastırırken, bazı şirketler geri dönüyor ve anlaşma akışı gittikçe artıyor.
  • Hayatta kalan fonlar, ikincil ticaret ve Bitcoin (BTC) madenciliği gibi alanlara dönüşüyor ve çeşitleniyor.
Çin finansal veri takipçisi 01Caijing’a göre, 2019’daki ilk altı ay boyunca, Çin'in Blockchain girişimleri 71 adet finansman anlaşması sayesinde 368 milyon dolar arttı.

VC'ler para kazanmayı daha kolay buluyor. Yönetici ortağı Jehan Chu, 2016 yılında, kendi sermayesini ticaret yapan birkaç ortağıyla başlayan Hong Kong merkezli Kenetic, sekiz aylık bir fonu kapatma yolunda olduğunu söyledi. NEO kripto projesi tarafından desteklenen bir fon olan NEO Global Capital, Haziran ayından bu yana yaklaşık 50 milyon dolarlık bir fon toplamıştır, dedi.

Bunlar arasında, ikincil piyasa işlemlerine bu yılın başlarında giren erken aşamadaki bir blok zincir yatırım firması olan Sora Ventures bulunuyor. Kurucu ve yönetici ortağı Jason Fang, ticari faaliyetlerini takas, çoğunlukla ana akım kripto para birimlerinin vadeli işlemlerini, yönetim altındaki varlıklarının yaklaşık yüzde 20'sini kapladığını söyledi.

Coinbase, Canaan Creative ve Binance'i destekleyen 500 milyon dolarlık bir yönetim kurulu Blockchain fonu olan Fundamental Labs, Mayıs ayında Bitcoin (BTC) ağının toplam hash oranını saniyede en az 1.000 peta hash artırabilecek Bitcoin madencilerine 44 milyon dolar yatırım yaptı.

FreeS Capital'ın eski yatırım direktörü Yizhou Zhu tarafından kurulan bir Blockchain VC olan Parallel Ventures de bu yıl ayrı bir birim aracılığıyla Bitcoin madenciliği ekipmanına yatırım yaptı. Yatırım yaklaşık 15 milyon dolar değerinde, yaklaşık 300 PH / sn'lik bir bilgi işlem gücüne sahiptir. FreeS, Uber de dahil olmak üzere Çin ve ABD'deki teknoloji kuruluşlarına destek verdi. Ayrıca, kripto alanına ilgi duyan ve Ağustos ayında 200 milyon Yuan (28 milyon $) yeni Blockchain fonu sağlamayı tamamlayan diğer yatırımcıların varlıklarını da yönetiyor.


Büyük kaza

Yine de, anlaşma akışı 2018'deki gibi değildi. 2019'daki 71 anlaşma, 2018'e kıyasla anlaşma dolar değerinde yüzde 67'lik bir düşüş ve anlaşma hacminde yüzde 47'lik bir düşüşü temsil ediyor. Ve eskisinden çok daha az firma var.
“Labirent yatırım fonlarının muhtemelen yüzde 10'undan azı bugün [2018'den beri] hayatta kaldı,” diyor Fundamental Labs'in genel ortağı Howard Yuan.
Yuan’ın sayısına göre, 2018’deki zirve sırasında kurumsallaşmamış bireysel araçlar ve resmi olmayan kripto para birimi sermaye havuzu da dahil olmak üzere, zirve sırasında yaklaşık 1000 adet başlangıç aşamasında Blockchain yatırım fonu vardı. Bunlardan 150 ila 200'ü önemli bir büyüklüğe sahipti ve Huobi değişimini destekleyen Blockchain girişim şirketi Node Capital'in yatırım direktörü Frank Li'nin araştırmasına göre, erken aşamadaki yatırımlara odaklandı.
Ren of Consensus Lab: "Bugün Çin'de muhtemelen yaklaşık 20 ila 30 Blockchain girişim fonu var” diyor ve ekliyor:
Geçen yıl Pekin'deki Blockchain partilerinde, 50'den fazla Blockchain projesine bağlı insanları görebilirsiniz. Şimdi, Pekin'deki bütün projeleri iki elimden daha az kullanarak sayabiliyorum.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version