Walmart'tan Blockchain Tabanlı Otomatik Ödeme!

Walmart'tan Blockchain Tabanlı Otomatik Ödeme
Dünyanın en büyük perakende şirketlerinden olan Walmart’ın Kanada birimi; teslimatları izlemek, işlemleri doğrulamak ve Kanada’daki 400'den fazla perakende mağazasına her yıl envanter sağlayan taşıyıcılarının ödemelerini otomatik hâle getirmek için yeni bir Blockchain sistemi geliştirdi.

Blockchain sistemi, Walmart ve DLT Labs ortaklığıyla geliştirildi
Blockchain tabanlı nakliye ve ödeme ağı olarak isimlendirilen çözüm, 14 Kasım günü yapılan bir duyuruya göre, Blockchain girişimi DLT Labs ile bir ilişki içinde geliştirildi.

Mobil ve web destekli uygulama üzerinden erişilebilen Blockchain sisteminin Walmart Kanada'nın tüm üçüncü taraf taşıyıcıları için 1 Şubat 2020'ye kadar yayına alınması planlandığı belirtildi.

Tüm tedarik ve taşıma verilerini "gerçek zamanlı" olarak senkronize edebilen sistem, Walmart Kanada ile taşıyıcıları arasındaki paylaşılan bir defterde topluyor. Genel olarak Blockchain tabanlı sistem, operasyonları iyileştirmeyi ve maliyetleri azaltmayı amaçlıyor.
Blockchain tabanlı yeni sistem konusunda yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor:
Taşıyıcı ortaklarımız, ulusal olarak 500 bin yük envanterini taşıyor ve bu da olağanüstü bir işlem hacmi yaratıyor. Blockchain, akıllı ulaşım ağımızda, hızlandırılmış ödemelerle, kapsamlı maliyet tasarrufuyla ve tedarik zincirimizdeki diğer avantajlarla önemli bir ilerleme sağlıyor.
Önemli Bir Maliyet Tasarrufu Sağlıyor!
4.500'den fazla sürücü ve çalışan, Walmart Kanada'nın dağıtım merkezlerinden mağazalarına günlük binlerce ürün taşınıyor; yapılan açıklamalara göre yıllık 853 milyon mal satıyorlar: Bu veri toplama ve yönetimini Blockchain kullanarak otomatikleştirmek önemli bir maliyet tasarrufu sağlıyor.

Walmart, bağlı ortaklıkları genelinde bir dizi Blockchain tabanlı yeni girişimler üzerinde de çalışıyor. Walmart Çin; Haziran ayında, taze etten pilava ve hatta mantara kadar ürünle ilgili bilgi elde etmek için bir Blockchain çözümü üretmişti. Diğer bilgilerin yanı sıra, müşterilerin ürünlerin üretim yerini, taşıma sürecini ve denetim kayıtları hakkında bilgi edinmesini sağlıyor.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version