İngiltere Hukuk Paneli, Kripto Varlıklarını Mülkiyet Olarak Tanımlıyor

İngiltere Hukuk Paneli, Kripto Varlıklarını Mülkiyet Olarak Tanımlıyor
Kıdemli İngiliz Hakimler ve avukatlar paneli, kripto para birimlerinin durumunu açıklığa kavuşturmak için harekete geçti.

Lawtech Delivery Panel'in İngiltere'nin Yargı yetkisi görev gücü, Pazartesi günkü kripto varlıkların İngilizce ve Galler kanunları uyarınca "ticari mallar" olarak tanıyan bir yasal açıklama yayınladı. Açıklamada ayrıca akıllı sözleşmeleri İngiliz yasalarına göre "uygulanabilir anlaşmalar" olarak tanımlanmaktadır.

Hükümet destekli LTDP, İngiltere hukuk sektörünün teknoloji yoluyla dönüşümüne yardımcı olmak için kurulmuş endüstri liderliğindeki bir çabadır. İngiltere yargı Görev Gücü-çatısı altındaki altı panelden biri-İngiltere'nin Yüksek Mahkemesi şansölyesi Sir Geoffrey Vos tarafından yönetiliyor ve aynı zamanda finansal davranış Otoritesi Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Woolard ve yüksek mahkemenin adaleti Sir Antony Zacaroli gibi üyeleri de içeriyor.

İfadeyi "su havzası" olarak niteleyen Sir Vos, çok sayıda "zor yasal konuyu kolayca ulaşılabilir ve anlaşılır şekilde" hitap ettiğini söyledi . Görev gücü, küresel finansal hizmetler endüstrisinde ve ötesinde kripto paraların ve akıllı sözleşmelerin başarılı bir şekilde geliştirilmesi ve kullanılması için kritik önem taşıyan bir alanda İngiliz ortak hukukuna ilişkin "ihtiyaç duyulan bir pazar güveni ve yasal kesinliği sağlamak gerekiyor" dedi.

Açıklamada, Birleşik Krallık'ta kripto varlıklarının ve akıllı sözleşmelerin yaygın olarak benimsenmesi için sağlam bir temel sağlaması ve kripto endüstrisinde çalışan şirketlere potansiyel olarak destek vermesi beklenmektedir.

Görev gücü ayrıca, akıllı sözleşmelerin basın bültenindeki potansiyel önemini şöyle açıkladı:
Akıllı sözleşmeler, taraflar arasında sözleşmelerin uygulanmasının (performansının otomatikleştirilmesinin) daha güvenli ve daha verimli yolları oluşturmak için kullanılabilir. Akıllı sözleşmeler otomatik olarak işlemleri yürütürken, ipotek ve tıbbi araştırmalardan, mülk mülkiyetine kadar olan anlaşmalarda devrim yaratabilir.
Sir Vos, açıklamanın "teknoloji topluluğu" ve finansal hizmetler sektörünün yanı sıra düzenleyiciler ve hukuk uzmanlarıyla yaptığı istişareler sonrasında kesinleştiğini söyledi.
Yüksek mahkeme şansölyesi, ileriye dönük olarak Hukuk Komisyonu'nun kripto varlıkları alanında herhangi bir mevzuatın "arzu edilebilir" olup olmadığını değerlendireceğini belirtti.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version