Coca Cola, Blockchain Kullanmaya Başlıyor!

Dünyanın en büyük içecek firmalarından olan Coca Cola, şişeleme işlerini yapan ekibi çok daha verimli yönetebilmek için ve şişeleme iş takibini daha rahat sağlayabilmek adına Blockchain kullanımına geçti.
Coca Cola şirketinin şişeleme tesisinin teknoloji işlerini üstlenen Coke One North America (CONA) firmasıyla, Alman SAP yazılım şirketi ortaklaşa geliştirdikleri Blockchain tabanlı yazılımla tedarik ağını takip edecekler.
CONA’nın yayınladığı rapora göre, günde ortalama 160.000 adet sipariş alan Coca Cola, bu girişimle hem maliyetleri azaltmak, hem de zamandan tasarruf etmek amacında. CONA yöneticilerinden Andrei Semenov, yaptığı açıklamada bazı siparişlerin aracı kurumlardan geldiğini ve bazı işlemlerin aynı anda birden çok şirket tarafından sağlandığını belirtti. Aracıların firmaların da ağın içine girmesiyle işlemlerin çok daha fazla uzadığını ve bu soruna Blockchain teknolojisinin avantaj sağladığını belirtti.
Şirket bu sayede ortalama 50 günü bulabilen süreçleri birkaç güne indirebilmenin hedefinde. 36 Milyar Dolarlık marka değeri olan Coca Cola’nın Blockchain teknolojisine adım atması, hiç kuşkusuz çok değerli bir gelişme.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version