Ford’tan Blokchain'li Test Sürüşü

Almanya’nın otomotiv devlerinden olan Ford, Köln kentinde araç filosu için yakıt, verimli sürüş modlarını izlemek ve bunları otomatik olarak uygulamak için Blokchain'i kullanacağını duyurdu. Bu gelişme aynı zamanda Londra ve İspanya’da gerçekleştirilecek olan daha geniş bir pilot programın bir parçası olacağının da habercisiydi.
Hücresel modemlere sahip 10 adet hibrit elektrikli araç denemesi yapıyor. Araçlar düşük emisyonlu bölgelere girdiklerinde otomatik olarak elektrikli sürücüye geçmekte. Aracın bir bölgeye girdiği veya çıktığı gibi sürülen miller gibi meta veriler Blokchain'e kaydedilecek.
Pilot, gerçek zamanlı olarak yetkililere veri ileterek düşük emisyon bölgelerini yönetme ve uygulamada karşılaştığı sorunları geri bildirim yapacak.
Ford-Werke GmbH yönetim kurulu başkanı Gunnar Herrmann, “Emisyon verilerinin güvenliği, güveni ve şeffaflığı bu projedeki tüm paydaşlarımız için büyük önem taşıyor ve şehirdeki temiz hava vizyonumuzun anahtarı olacak” dedi.
Pilot, iklim koruma ve enerji geçişini teşvik eden ortak bir program olan SmartCity Köln’ün de bir parçasıdır.
Ayrıca BMW, Honda ve Ford da dahil olmak üzere 5 büyük otomobil üreticisinin gişeler, otoparklar ve benzeri araç ödemeleri için otomatik ödemeleri uygulamak üzere Mobility Open Blockchain Girişimi (MOBI) ile birlikte çalışacak.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version