Bebeğinin Doğum Masraflarını Bitcoin’e Borçlu

Ortalama 10 yıldan bu yana başta Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerine olan ilgi ülkemizde ve dünyada her geçen gün daha da artıyor. Zaman geçtikçe yeni bir kullanım şeklini gördüğümüz Bitcoin’in en ilginç kullanımlarından biri Venezuella’da gerçekleşti. Bilindiği gibi Venezuela’da yaşanan ekonomik kriz sonucu ülkenin itibari parası, çok ciddi bir şekilde değer kaybetti. Venezuela vatandaşı bir Reddit üyesi, yayınladığı mesajında çocuğunun bütün doğum ve hastane masraflarını ilk gününde ve kolayca Bitcoin ile ödediğini açıkladı.


30 Eylül tarihinde ilk çocuğum Adrian, Venezuela’da dünyaya geldi. Çok çalışmam ve Bitcoin ile yaptığım birikim sayesinde bugün bütün tıbbi masrafları tek günde ödeyebildim. Ülkemde devam eden ekonomik krize rağmen çocuğum Adrian, Venezuela’nın başkenti içerisinde özel bir klinikte dünyaya geldi ve bunu Bitcoin’e borçluyum.”
Venezuela hükümetinin tüm çabalarına rağmen ülkedeki kriz her geçen gün derinleşmekte ve insanlar kendi çözüm yollarını aramaktalar, bu durum Venezuela’da ciddi şekilde kripto para talebi oluşturmakta. Bilindiği üzere Venezuela daha önce Petro adında kendi kripto para birimini piyasaya sürmüştü, fakat beklenen ilgiyi maalesef görememişti.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version