Dikkat: IOTA Hack'lendi ❗❗❗

IOTA Vakfı, IOTA Trinity cüzdanının koordineli hacker saldırısı geçirdiğini Twitter üzerinden bildirdi ve herkesi bir süre mobil veya masaüstü cüzdanlarını kullanmaktan kaçınmaya çağırdı.

IOTA ekibi, koordine bir saldırı şüphesine yol açan IOTA Trinity Cüzdanı ile ilgili bir durum hakkında resmi Twitter hesabından duyuru yayınladı. Siber güvenlik uzmanları tarafından yapılan bir ön soruşturmanın sonucuydu.

IOTA'dan gelen bildiriye göre, bu saldırı esas olarak 40 GI+ hesabını hedef aldı ve hacker'lar fonları çalmaya başladı. Şu an için saldırganların cüzdanların şifreli ifadelerini bildiğine ya da onları kırmak için başka yöntemler kullanıldığı ifade ediliyor.


Soruşturma Devam Ediyor!

Soruşturma sürerken, Koordinatör'ün ve ağdaki parasal bütün işlemlerin de durdurulduğu açıklandı.
IOTA; tüm kullanıcıları, bitene kadar IOTA Trinity cüzdanlarını hem mobil hem de PC'lerde kullanılmaması gerektiğinin altını çiziyor. Bunun nedeni ise saldırganların Trinity'deki saldırılar için zayıf bir nokta bulmuş olmalarıdır. Konu ile ilgili yapılan açıkla ise şu şekildeydi:
Tüm saldırıyı baştan aşağı analiz ediyoruz ve saldırı kalıplarını araştırmaya devam ediyoruz. Daha fazla bilgi toplamak için etkilenen kullanıcılarla birlikte çalışıyoruz. Şu anda, herhangi bir protokol ihlali belirtisi yok. Ayrıca donanım cüzdanı kullanan kullanıcıların etkilendiğine dair bir işaretimiz yok. Trinity'deki saldırı tamamen engellenmediğinden, tüm kullanıcılardan Trinity'yi herhangi bir işletim sisteminde açmamalarını istiyoruz.
IOTA ve Trinity Cüzdan ekibi kayıpları önlemek için polis ekipleriyle ve kripto para borsalarıyla birlikte çalışıyor.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version